01.

Orgelkonsert i Øksfjord Kirke

Øksfjord kirke

«TID FOR BACH»
Orgelkonsert i Øksfjord Kirke.
Lørdag 01. Mai 2021. Klokken 17.00

Med Ivar Jarle Eliassen

Loppa menighet har gleden av å invitere til orgelkonsert med tittelen «Tid for Bach!». Med kulturrådgiver i Nord-Hålogaland bispedømme, kantor Ivar Jarle Eliassen, som spiller musikk av Johann Sebastian Bach.

Det har vært og er en krevende tid vi lever i med isolasjon og monotoni. Derfor er det å ha anledning til å komme sammen om noe verdifullt, dele opplevelsen av å være sammen om noe som er av største verdi, i et fellesskap svært viktig. Denne konserten er en mulighet til det- helt gratis!

Bachs musikk har, som knapt noen, evnen til å skape et indre rom for kontemplasjon og innlevelse på mange plan, en åndelighet som åpner for å ha mer enn en tanke i hodet samtidig. Eller ingen! -bare være der og oppleve den stille susen fra de svake registrene i orgelet når musikkens mange stemmer spinner seg opp og ut, ned og inn i hver av oss. -Eller bokstavelig talt kjenne kroppen, og stolen man sitter på, dirre når Bach foreskriver de store klangkaskadene i Toccata og fuge i d-moll, kanskje verdens mest kjente orgelverk. Verket kan oppleves som et frempek av Bach, ved at musikken hans setter mot i oss i ei krevende tid.

I tillegg framføres andre utvalgte verker som f. eks. “Air av Bach”, “Preludium og fuge i h” og annet.

Dessuten skal vi synge noen salmer som passer til årstiden. Det vil bli gitt en kort innføring i konsertens program.

Alle er hjertelig velkommen!

lørdag 01. mai 2021 kl. 17:00 - 18:00
Øksfjord kirke