10.

juli

23:59

Iver Kleive & Knut Reiersrud

Kongsberg kirke

Den norske pianisten, organisten, dirigent og komponist Iver Kleive gjester i år Kongsberg Jazzfestival sammen med bluesgitaristen Knut Reiersrud. Lørdag under festivalen inntar de scenen i Kongsberg Kirke for å spille festivalens tradisjonsrike midnatts- og avslutningskonsert.

Få kan spille orgel som Iver Kleive. Siden tidlig på 70′ tallet har han spilt orgel, og drevet en utstrakt virksomhet som studiomusiker, akkompagnatør, komponist, solist og dirigent. Han har også ledet Oslo Bach-kor gjennom 30 år og har gjort utallige plateinnspillinger. Iver Kleive ble i 2017 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv. Knut Reiersrud har også vært aktiv siden 70-tallet, og har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Han er prisbelønnet både som gitarist og komponist og er internasjonalt kjent fra en lang rekke samarbeid med andre artister. Det som imidlertid gjør Reiersrud helt unik er hans evne til alltid å være relevant og overraskende nyskapende. Han har også en svært imponerende katalog av innspillinger innafor vesten. Faktisk omlag 300!

Sammen har Kleive & Reiersrud utgitt to plater som har fått tildelt Spellemannsprisen i åpen klasse. På den første, Blå Koral (1991), utforsker duoen salmer og religiøse folketoner på en fordomsfri og jordnær måte. En elegant etterfølger kom i 1996 i form av plata Himmelskip, som ble innspilt live i Sankt Knuds kirke i Odense, med visesangeren Povl Dissing som gjestevokalist på et av numrene. Ut over gitar, orgel og sang, gjør selve kirkerommet denne innspillingen på samme tid mektig og nærværende.

Vi ser frem til å oppleve møtet mellom disse to fremragende musikerne og Kongsberg kirkes storslåtte akustikk lørdag natt på Kongsberg Jazzfestival.

Konsertstart: 00:00, Dørene åpner: 23:00

lørdag 10. juli 2021 kl. 23:59 - 23:59
Kongsberg kirke