søn 30. januar 2022

YAGA orgelmatiné

Unge orgelstudenter kommer til Kongsberg for å delta under årets Young Artist Gloger Academy (YAGA). Søndag, spiller de orgelmatiné i kirken hvor de deler noe av det de har jobbet med gjennom festspilluka.

I tillegg til Glogerorgelet får vi også høre et annet instrument, nemlig claviorganum. Et claviorganum eller clavecin organisé er et instrument som kombinerer to tasteinstrumenter, som regel orgel og cembalo. Tross få bevarte historiske instrumenter, finnes det kilder om relativt mange claviorganum i Europa helt tilbake til 1400-tallet.

Ghislain Gourvennec er en av årets YAGA-instruktører og har med seg sitt claviorganum til Kongsberg. Instrumentet er et av de tre største i sitt slag i verden, og det eneste i Norge. Instrumentet kombinerer et dobbelt flamsk cembalo og et orgel med seks stemmer fordelt på to manualer og pedaler.

Kjøp billetter

søndag 30. januar 2022 kl 14:0015:30