Vesper - aftensang kl. 18:00

Utgått
Dette arrangementet har allerede vært

Vesper - aftensang kl. 18:00

Hver fredag innledes helgen med Vesper (kveldsbønn) etter kirkens gamle tidebønntradisjon.

Vesper
-----------------------------
Vesper (latin for «aften», «kveld», fra gresk ἑσπέρα - hespera) er en tidebønn som holdes omtrent ved solnedgangen eller 18.00. Den hører både i Østkirken og i Vestkirken til de viktigste tidebønnene. Vesperen blir ofte fremført syngende (i stedet for som tale), iblant til en melodi komponert som et selvstendig kunstverk. (Fra Wikipedia)
Vesper i Nidarosdomen følger gregoriansk tradisjon hvor store deler synges, i stor grad som vekselsang mellom forsanger og menighet. Basert på gammel tradisjon er det utarbeidet liturgier med moderne norsk tekst. Tekster og melodier varierer med kirkeårstiden.
Hver fredag kl 18:00 innleder Vesper helgen i katedralen.

Kapittelhuset
-----------------------------
Kapittelhuset er et kapell i katedralens nordøstre ende. Det er egen inngang fra utsiden. Se etter skilt.

Velkommen!

24. juni