lør 29. januar 2022

Mi sjel er ei elosharpe

Ei eolsharpe er et stort instrument, ment å stå ute i naturen. Når vinden blåser på det, begynner det å spille. Kjell Habbestad har skrevet et mesterverk der Jakob Sandes tekster går som en rød tråd gjennom det hele. I dette verket, skrevet for strykeorkester, vokalensemble og harpe, er det de nære, personlige og religiøse tekstene musikken spinner ut fra.

For virkelig å dykke ned i det menneskelige, starter konserten med Urlicht fra Mahlers 2. symfoni. Teksten omhandler menneskets forgjengelighet, sårbarhet og lengsel etter den salige fred. Konserten avsluttes med Dvořáks livsbejaende strykeserenade.

Kjøp billetter

Gustav Mahler (1860–1911) Urlicht fra symfoni nr. 2