Kongsberg Jazzfestival: Ralph Towner

Kongsberg Jazzfestival: Ralph Towner

En solokonsert med gitaristen Ralph Towner i Kongsberg Kirke er nødt til å bli en begivenhet. Nå skjer det under sommerens jazzfestival på Kongsberg!

Ralph Towner har etablert seg som en musikalsk bauta – etter flere tiår med imponerende musikalsk virksomhet. Etter å ha virket som en Bill Evans-påvirket pianist i sin ungdom, ble han etter hvert en fremragende utøver på gitar, og han har vært spesielt interessert i klassisk og 12-strengs gitar. Han har hatt fruktbare samarbeid med en mengde av jazzens storheter, som Weather Report, Jan Garbarek og Gary Burton. Og spesielt må nevnes kvartetten Oregon. Her skinner interessen for både klassisk og etnisk musikk igjennom, og dette finner vi i hans solomusikk i dag også. Solokonsertene hans er en bildeskapende, bølgende og flytende strøm – med rom og luft -, som rommer en sann flora av impulser: Spansk musikk, klassisk, folkemusikk, mye som går under sekkebetegnelsen ‘verdensmusikk’ og – selvfølgelig! – dypdykk i jazztradisjonen.

Bill: 390,- (TicketMaster)

7. juli