ons 26. januar 2022

Glogerfestspillenes åpningskonsert

Hva passer vel bedre enn å markere jubileet med en storslagen presentasjon av vårt fantastiske instrument – Glogerorgelet? Orgelet er hjertet i festspillene, pusten i kirken og et samlingspunkt i Kongsberg. For virkelig å vise det frem, har vi fått ingen ringere enn organist i Notre Dame i Paris, Olivier Latry, til å sette sammen programmet for kvelden.

Det er et festprogram der vi kretser rundt Johann Sebastian Bach. Samtidig kastes vi inn i andre klanger fra nyere komponister som Thierry Eschaich og improvisasjoner av Latry selv.

Lars Saabye Christensen leder oss inn i musikken denne kvelden.

Kjøp billetter

Johann-Sebastian Bach (1685–1750) : Ricercare a 6 BWV 1079

Thierry Escaich (1965-) : Evocation I

Johann-Sebastian Bahc / Jean-Pierre Leguay (1939–) : Chorals de l’Orgelbüchlein / Préludes :

Jesu, meine Freude BWV 610
O Mensch, bewein’ dein’ Sünde Groß BWV 622
Durch Adam’s Fall ist ganz verderbt BWV 637
Vater unser im Himmelreich BWV 636
Johann-Sebastian Bach : Pièce d’orgue BWV 57

Bert Matter (1937–) : Fantaisie sur «Von Gott will ich nicht lassen»

Johann-Sebastian Bach : Passacaille et fugue BWV 582

Olivier Latry (1962–) : Improvisation