søn 30. januar 2022

Festspillgudstjeneste

Hva er vel mer passende for en festspillgudstjeneste enn å stemme i englesangen Gloria in excelsis Deo? Lysekronene i Kongsberg kirke tennes og gjestepredikant Sunniva Gylver, kirkens prester og kantorer bidrar til at gudstjenesten i ord og toner reflekterer rundt årets tema «urkraft».

Under festspillgudstjenesten får vi høre musikk av Michael Praetorius "Ballet de Trois Ages", Antonio Vivaldi "Laudamus te" og Antonio Vivaldi "Qui sedes" (begge fra Gloria) og Johann Sebastian Bach "Et in unum Dominum" (fra H moll Messe). Tekstene følger de klassiske liturgiske tekstene og er hentet nettopp fra to ulike og kjente messkomposisjoner av Antonio Vivaldi og Johann Sebastian Bach.

Musikere: Isa Katharina Gericke (sopran), Anne Carolyn Schlüter (mezzosopran), Anne Stine Dahl (cello), Alexander Snyder (obo), Tom Are Skinstad (trompet), Kristin F. Solbu (tangenter) og Matthias Anger (orgel).

Fri inngang - forhåndsreservering av billetter grunnet smittevern.

NB: I det trykte programmet har det vært annonsert kirkekaffe på Rådhuset med Glogertorte, dette vil dessverre utgå i år.

søndag 30. januar 2022 kl 11:0012:30
Kongsberg kirke