Dåpsgudstjeneste kl. 15

Nidaros Domkirkes sokn
Utgått
Dette arrangementet har allerede vært

Dåpsgudstjeneste kl. 15

Dåpen er en feiring av livet. I dåpen bæres vi fram for Gud, enten vi er små eller store. Livet i Guds hånd er også et liv i troens fellesskap. For mange handler dåpen om tradisjoner, om å ha et punkt i livet som nettopp dreier om dette: Livet - gitt oss av Gud.

Jesus døpte ikke, men utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv.

I bibelteksten som blir lest i dåpsliturgien, sier Jesus: "Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." (Matteusevangeliet kapittel 28, vers 18-20).

Inngang åpner ca 14:00

Det er reservert to stolrader pr dåpsfamilie (ca 20 plasser) - I tillegg er det godt med plass lengre bak.

Fotografering er tillatt før og etter gudstjenesten (inkludert inn- og utgangsprosesjon). Selve gudstjenesten er en hellig handling hvor vi ber om at fotoapparater får hvile.

Kollekt
----------------------
Ved utgangene er det mulig å gi en gave til menighetens barne- og ungdomsarbeid. Gaven kan med fordel gis pr Vipps til nr. 75 843.

Domprost Ragnhild Jepsen
Fung. domkantor Erling With Aasgård, orgel