"Bildet" - Dialogkveld

Nidaros Domkirkes sokn

"Bildet" - Dialogkveld

STL, Samarbeidsrådet for tros- og livssynsamfunn Trondheim, inviterer til samtale på Kunsthall Trondheim tirsdag 24. mai kl.18.

I gruppeutstillingen "Unweaving the binary code" som er en del av Hannah Ryggen Triennale vises Hannah Ryggens billedvev "Dikt av T.S. Eliot" (1952). Kveldens tre paneldeltakere fordyper seg i kjærlighetsbudskapet og symbolbruk i denne billedveven. Felles for paneldeltakerne er hvordan de uttrykker sin åndelighet gjennom bilder. Hvordan forstår de kjærlighet som en kreativ og oppslukende kraft, hvilken plass fyller kjærlighet i livssyklusen, og hvordan kan man oppdage sin egen åndelighet gjennom bilder?

Kveldens paneldeltagere:
Elin Asland
Axel Becker
Egil Mogstad

Dialogkvelden er gratis, og åpen for alle.

Varmt velkommen!

Egil Mogstad
------------------------------------------
Mogstad er sogneprest i katolske St. Olav domsogn.

Tidligere hjelpeprest i Nidaros Domkirke og lektor ved Katedralskolen.

Cand. Theol. fra Universitetet i Oslo og med videre teologi-, kirkeretts- og kunsthistoriestudier i Strasbourg og Paris.

Axel Becker
------------------------------------------
Becker er tegner og kunsthåndtverker med fokus på den naturlige blåfargen Indigo. Han er i denne sammenhengen knyttet til et globalt nettverk som arbeider med Natural Dyes innen tekstil og er tilknyttet 2 hjelpe-prosjekter i India. Axel Becker har ellers i en årrekke studert buddhismen og arbeider som instruktør for Qigong og meditasjon også i terapeutisk sammenheng.

Elin Anita Aasland
------------------------------------------
Aasland er maler og bruker egg/olje tempera til sine bilder. Sammen med Heidi Hestnes har hun fordypet seg i et prosjekt Ikon, inspirert av kirkekunst og arkitektur. Deres siste utstilling var i Metodistkirken. Elin Anita Aaasland arbeider på Streif, Pilegrimsgården.

Kunsthall Trondheim

Kongens gt 2, 7011 Trondheim