ons 19. januar 2022

Markusevangeliet er evangelisten Markus` beretning om Jesu` liv og virke.
Evangeliets 16 kapitler kan deles inn i rundt 90 beretninger, assimiler og liknelser, og er det korteste av de fire evangeliene i det Nye Testamentet.
I min multimedia-forestilling forteller jeg Markusevangeliet - tekst tro og uten manuskript.
Jeg har reist på kryss og tvers i Midtøsten og gått i Kristi fotspor og fotografert det kulturelle landskapet i Israel, Jordan og Egypt på leting etter 90 Bibelske motiver som illustrerer Markusevangeliets 16 kapitler, og som jeg viser på en skjerm samtidig som jeg forteller evangeliet.

Fotografiene illustrerer evangeliet med utgangspunkt i om Jesus hadde kommet til et Postmodernistisk Midtøsten i 2020 - med det mener jeg hans første komme, og ikke hans andre.

Dette har jeg satt sammen med korte innslag av egenkomponert musikk spilt på fiolin.

Multimedia-konseptet med fortellinger, fotografier og fiolin er et relativt sjeldent kunstnerisk uttrykk. De tre mediene
    onsdag 19. januar 2022 kl 19:0021:00
    Ullensaker kirke