lør 05. februar 2022

Åpen dåpsdag

Ble det ikke noen dåp under pandemien? Eller skulle du ønske at du eller ditt barn var døpt, men så bare ble det ikke sånn? Lørdagene 5. februar og 5. mars 2022 kl. 14–16 kan udøpte i alle aldre komme innom Oddernes kirke og bli døpt – der og da, rett og slett en drop in-dåp. For den som ikke ble døpt som barn, kan veien til døpefonten virke lang. Oddernes menighet vil gjøre det enklere å bli døpt, enten du er ung eller gammel. Det betyr at man kan komme som man er, også uten avtale.

Det er dåp i kirken. Et barn blir holdt over en døpefont, og skal til å få vann over hodet.

Hva er dåp?

Gjennom dåpen blir man en del av en kirke som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Fundamentet for dette fellesskapet er troen på Jesus Kristus, Guds sønn og menneskenes frelser. Med tre håndfuller vann - til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn - blir man bundet sammen med Jesus Kristus og får del i det han har gjort for oss. Så blir man også medlem i Den norske kirke.

Hvem, hva, hvor?

Det er to måter å gå fram på for å bli døpt en av disse lørdagene: o Gå inn på https://www.kristiansand.kirken.no, og meld deg eller barnet ditt til dåp på den lørdagen som passer best.

o Møte direkte opp i Oddernes kirke for registrering. Du må da ha med fødselsattest eller gyldig legitimasjon for den som skal bli døpt.

I kirken blir det en kort samtale med presten som skal døpe, og en kort og verdig dåpsseremoni i kirkerommet. Etter dåpen byr vi på kaffe, mineralvann og kake i menighetshuset for de som ønsker det.

For øvrig:

o Antrekk: Kom som du er, eller pynt deg hvis du vil.

o Du kan komme alene, eller sammen med noen.

o Ta gjerne med to faddere. Hvis det er vanskelig å finne faddere, har vi frivillige i menigheten som kan være fadder for den som skal bli døpt.

Lurer du på noe? Påmelding: Ta gjerne kontakt med Jon Andreas Lauvland, sokneprest, på tlf. 480 39 747 eller på e-post: epost@noe.no

Illustrasjonsfoto fra Den norske kirke (kirken.no)

lørdag 05. februar 2022 kl 14:0016:00
Oddernes kirke